L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia celebra la primera Mesa de Turisme de l’any amb optimisme entre els agents socials davant la perspectiva d’un avançament a abril de l’inici de la campanya.

 

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha celebrat aquest matí la primera Mesa de Turisme de l’any, orientada a analitzar les perspectives de cara a la pròxima campanya turística i escoltar les necessitats dels agents socials. En aquest sentit, aquesta trobada ha servit per constatar l’optimisme de patronals i representants dels treballadors davant la previsió que enguany la temporada s’avançarà al mes d’abril i ho farà amb un més que probable increment de visitants a la nostra illa. «Tenim per davant un mes per deixar-ho tot llest per quan arribin els primers turistes i estam segurs que Sant Josep superarà amb bona nota aquest repte», ha explicat l’alcalde, Angel Luis Guerrero, que ha presidit la reunió junt amb el regidor de Turisme, Eduardo Sánchez.

Han participat, de manera telemàtica, representats de la patronal hotelera FEHIF, de Pimeef i de les principals associacions vinculades al turisme, a més dels sindicats, partits polítics i la directora de l’aeroport, Marta Puyales, que ha constatat que hi ha molt interès en visitar l’illa, com confirma l’augment de reserves d’eslots que està registrant la terminal eivissenca.

Puyales també ha destacat que el estado espanyol es consolida com els principal emissor de visitants a la nostra illa, seguit en segon lloc pels britànics, que tot i el brèxit segueixen escollint Eivissa com a un dels seus llocs de vacances predilectes.

Així, s’ha constatat que aquest previsible inici avançat de la campanya «agafa a tothom preparat a Sant Josep, amb una planta hotelera puntera i modernitzada i com a referent de l’oferta complementària. A més dels atractius naturals i patrimonials del nostre municipi, tenim la millor oferta gastronòmica de l’illa, la millor música… Estem convençuts que tots els que ens visiten passaran per Sant Josep en algun moment de la seva estada i tot estarà a punt per rebre’ls», ha assegurat Sánchez.

Val a dir que els agents socials han traslladat a l’administració la reclamació d’un reforç en la presència al carrer dels agents de les forces públiques i accions per garantir la seguretat de la nostra destinació i prevenir la criminalitat, sobre tot els delictes contra el patrimoni.

Amb caràcter general, les patronals també han compartit amb la resta de participants la seva preocupació davant les dificultats que ja estan patint per cobrir les seves necessitats de planter, sobretot en els llocs de feina de major especialització.

Davant l’interès dels representants econòmics, l’Ajuntament també ha informat de la propera reforma del carrer Murtra de Platja d’en Bossa, una actuació finançada a través dels fons estatals per compensar les pèrdues arrel de la fallida de Thomas Cook i que inclou un tram de l’avinguda Pere Matutes, dins el municipi d’Eivissa. En aquest sentit, s’ha explicat que les obres començaran el proper 15 d’octubre, un cop acabada la temporada alta per tal de minimitzar el seu impacte sobre l’activitat turística.

Sant Josep de sa Talaia,  23 de febrer de 2020