Vols formar-te en un ofici mentre hi treballes? Doncs això és la Formació Dual, un programa que alterna el treball en empreses amb la formació. 

Inscriu-te al SOIB  i al Sistema Nacional de Garantia Juvenil i gaudeix d’una oportunitat laboral on a través d’un contracte de formació i aprenentatge amb l’empresa participant, rebràs la formació relacionada amb l’activitat que realitzes a la vegada que treballes.

La formació s’imparteix a les oficines municipals que l’Ajuntament de Sant Josep té a Sant Jordi, acreditades com a Centre de Formació, i el treball efectiu es fa a les empreses nàutiques participants. Aquest programa està impulsat per SOIB Jove i la Conferencia Sectorial.

A qui va dirigit?  A joves amb edats entre 16 i 30 anys aturats inscrits al SOIB i al Sistema de Garantia Juvenil.

Quina formació s’imparteix? la formació és certificada. Una vegada acabada la formació rebràs el Certificat de professionalitat “Operacions auxiliars de manteniment d’elements estructurals i de recubriment de superfícies d’embarcacions esportives i d’esbarjo”.

Quin és el tipus de contracte i quina durada té? Ets contractat per les empreses participants, mitjançant un contracte per a la formació on es determina un salari per a la part de treball efectiu i la seua durada dependrà del Conveni Col·lectiu del sector, a Sant Josep

Recorda que per accedir-hi has d’estar inscrits al SOIB com a aturat/da i demanadant d’ocupació, també t’has d’inscriu-re al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, i, sol·licitar la formació interessada a l’oficina del SOIB.

A dia d’avui, el projecte que està en marxa es FORMACIÓ DUAL SECTOR NÀUTIC ILLA D’EIVISSA, on 15 alumnes van iniciar contractes de formació i aprenentatge amb 9 nàutiques participants de l’illa d’Eivissa.

La nàutica és un sector considerat estratègic a les illes Balears i l’Ajuntament imparteix formació nàutica des de l’any 2009, sent actualment l’únic centre de formació acreditat pel SOIB per impartir aquesta formació en tota la illa.

Les empreses participants en el projecte 2018-2019 són: VARADEROS Y CONSTRUCCIONES NAVALES IBICENCAS – NÁUTICA VIAMARNÁUTICA SANTA EULALIAIBIZA NÁUTICA S.C.  – MOTONÁUTICA IBIZA – NÁUTICA CASTAVI

Les empreses participants en el projecte 2017 són: VARADEROS Y CONSTRUCCIONES NAVALESPUNTA JET S.LNAVEGARTE SERVICIOS NAUTICOS S.L. – NÁUTICA VIAMARNÁUTICA SANTA EULALIAIBIZA NÁUTICA S.C.  – MOTONÁUTICA IBIZA – NÁUTICA CASTAVI – NAUTILUXE