A la darrer trobada de la Mesa de Turisme fa uns dies, l’Ajuntament es va comprometre amb el sector turístic a estudiar la declaració de zones madures al municipi.

La Mesa de Turisme, integrada per representants de les administracions i del sector turístic, s’ha reunit aquest matí a l’Ajuntament de Sant Josep. A la reunió s’ha tractat, entre altres temes, la possible declaració de zones turístiques madures al municipi. L’alcalde, Josep Marí Ribas, s’ha compromès, a petició dels empresaris, a posar en marxa d’una mesa de negociació amb el sector per avaluar els avantatges i inconvenients d’una eventual declaració d’aquest tipus a alguna zona de Sant Josep. Marí Ribas ha explicat que en el moment en què es va aprovar la Llei, l’any 2012, l’anterior equip de govern de l’Ajuntament va decidir que les condicions no interessaven al sector. “Pareix que ara hi hauria possibilitat per tenir sous per zones turístiques madures, pel que ens han demanat que ens posem al front, tant per Platja d’en Bossa com per Cala de Bou, per estudiar possible una declaració de zones madures”, ha explicat Marí Ribas.

D’altra banda, a la Mesa de Turisme s’ha constatat també que enguany la temporada ha estat positiva, amb una ocupació molt bona sl sector hoteler. Per part d’algun representant del sector de l’oci s’han reclamat canvis en el mapa de Remors del municipi, però l’alcalde ha indicat que és una opció que l’Ajuntament ja ha descartat.

Finalment, l’alcalde i la regidora de Turisme, Helena Benlloch, han explicat diferents projectes que es posaran en marxa el 2019 a zones turístiques. A Cala de Bou destaca tot el pla de sanejament i el passeig de la Badia, la renovació del paviment de l’avinguda Sant Augstí i es Caló i l’adequació de les marquesines de bus. A Platja d’en Bossa està prevista una inversió en reforç del paviment i senyalització, així com la creació de nous passos de vianants elevats, per millorar la seguretat. L’alcalde també ha parlat dels projectes per reordenar Cala Vedella i de les millores previstes per augmentar el servei de neteja a les zones turístiques.

Reunió de la Mesa de Turisme 14 desembre 2018