III EDICIÓ DEL MERCAT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA 2019

Aquest any 2019 arriba la III edició del Mercat de Sant Josep, un mercat de producte ecològic, local i d'artesania que es celebrarà a Sant Josep de sa Talaia cada dissabte de juny a octubre.

Aquest any el Mercat de Sant Josep arriba a la seva III edició. Un mercat de producte ecològic, local i d’artesania que es celebrarà cada dissabte de juny a octubre al nucli urbà de Sant Josep. 

Aquest matí l’Alcalde, Josep  Marí  Ribas, i  el  primer tinent d’Alcalde i  regidor d’Activitats econòmiques, Ángel  Luís Guerrero, han presentat la III edició del Mercat de Sant Josep.

“El  Mercat de Sant Josep  encetarà aquest dissabte dia 1de juny  la que serà la  III edició. Es una activitat que ha tengut molt bona acollida, tant entre les persones residents com  per aquelles que ens visiten. És una bona oportunitat de dinamitzar el  poble, i  a més els tallers i  altres activitats que complementen  el  mercat estan molt enfocades a mantenir la nostra cultura i  tradició…sigui  amb gastronomia tradicional, tallers d’espart, com  hem  tengut altres anys, aprenent a fer orelletes…però  també posant en valor el  producte local, de temporada i  de qualitat”. Ha recordat l’Alcalde.

És per això que per a aquesta III edició també s’han dissenyat les activitats anomenades “Tallers”. N’hi  haurà de cultura tradicional eivissenca, pels quals es comptarà amb la participació de persones del municipi, de manera que siguin agents actius d’aquest esdeveniment de promoció  i  conservació de costums i tradicions eivissenques. Els tallers gastronòmics “Sabors d’Eivissa al mercat”, presenten l’oportunitat per redescobrir en família els sabors tradicionals i recuperar productes oblidats de l’horta d’Eivissa. Estaran dirigits per Marga Orell, del restaurant S’Ametller. Tots els plats tindran  com a ingredients principals els productes de temporada i  es celebraran el darrer dissabte de cada mes.

Com a novetat d’enguany els tallers didàctics “Les nostres paraules al mercat”. Tallers que pretenen ser una oferta de lleure en llengua catalana variada i fàcilment accessible que cobreixi les necessitats d’esbarjo pròpies dels infants que visitin el mercat. Aquest taller els permetrà adquirir coneixements diversos vinculats al mercat i relacionats amb les tradicions i costums d’Eivissa  en un context informal i lúdic.

I la darrera novetat seran els tallers on  aprendrem els valors del reciclatge, per aconseguir un municipi encara més sostenible, donant una nova vida a objectes que ja no ens serveixen perquè els hem utilitzat per a la fi per al qual van ser dissenyats,  i així allargarem la vida dels objectes que ens envolten  com tetrabrics de llet, caixes de cartó, oueres buides, etc.

Està previst que el mercat tingui una quarantena de parades, el doble de quan va començar l’any  2017.