Ha finalitzat el projecte de les joves qualificades que van estar contractades per l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia per un període de 12 mesos dins el programa SOIB Jove-Qualificats Entitats locals 2018, dintre de la convocatòria de subvencions per finançar projectes d’experiència professional per a l’ocupació de joves amb estudis superiors a les Illes Balears, està finançat amb fons del SOIB i, cofinançada pel Fons Social Europeu amb càrrec al Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020, i de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

En aquesta edició, la jove qualificada ARANTZAZU TESTER BERNA durant les pràctiques realitzades a l’Ajuntament, ha elaborat un informe sobre la situació actual del municipi respecte a tota la dotació que té a veure amb la infància i adolescència, que ha servit de base per justificar la necessitat de creació d’un consell de participació infantil i juvenil al municipi, del qual ha redactat l’esborrany del reglament. També ha elaborat material didàctic sobre el funcionament de l’Ajuntament adreçat als infants que visiten dita entitat. Aquest material didàctic ha de servir de base de coneixement, anàlisi i reflexió del funcionament de la institució del Govern Local.

D’altra banda, la jove qualificada MARIA RIBAS TUR, ha treballat els valors en l’esport: Fomentant l’esportivitat en la franja d’esport escolar i reduint els comportaments contraris al fair play o joc net en l’esport en edat escolar. També ha incidit en la necessitat d’adoptar hàbits saludables, a través de l’exercici físic, ja que, ens trobem en una situació en la qual molts problemes de salut estan lligats simplement al fet que s’han generat hàbits incorrectes, a més de fomentar la igualtat de gènere en l’esport.
Des de l’Agència de Desenvolupament Local, en nom de l’Ajuntament, volem agrair a les joves la tasca que han dut a terme durant aquest any, en dos projectes que seran molt útils tant per l’Administració com per tota la ciutadania.