01/06/2020 – BONA FEINA

L’Ajuntament de Sant Josep posa en marxa a partir del proper dilluns 1 de juny el servei d’assessorament laboral Bona Feina Sant Josep, orientat al treballadors afectats per la crisi derivada de la COVID-19 i obert també a les empreses

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia posa en marxa a partir del 1 de juny, Bona Feina Sant Josep. Es tracta d’un nou servei d’assessorament laboral gratuït, orientat a treballadors i empresaris, dins les mesures posades en marxa per fer front als efectes de la COVID-19. Aquest servei estarà a disposició de la gent treballadora del municipi a través d’una adreça electrònica, bonafeina@santjosep.org, a la què es podran fer arribar totes les consultes i dubtes en matèria laboral per situacions derivades de la pandèmia. La regidora de Treball de Sant Josep, Noemí Boned, ha dit que aquest servei sorgeix «del compromís de l’equip de govern amb l’ocupació de qualitat, perquè també en aquesta situació tots tenim uns drets que han d’estar garantits».

La regidora de Treball de Sant Josep, Noemí Boned, ha comentat que «l’Ajuntament és la primera porta on van a tocar els ciutadans davant qualsevol problema perquè es la administració més propera» Així, aquest servei sorgeix davant «l’elevat nombre de consultes que ens arriben aquests dies per dubtes relacionats amb temes laborals de persones que estan intranquiles per la seva situació però no disposen sovint de recursos». També oferirà una primera atenció als empresaris «que volen fer bé les coses, assegurant la protecció dels seus treballadors tot i la situació de crisi que afecta a molts sectors», orientant-los al procès més adient per a cada cas.

Amb Bona Feina Sant Josep el departament de Treball vol contribuir a «tranquilitzar als vesins i vesines front als neguits més habituals que poden tenir davant la situació per la que estan passant». Segons Boned, «en la immensa majoria de casos les coses s’estan fent bé, però poder disposar d’una opinió experta pot ajudar a dissipar qualsevol tensió».
Bona Feina Sant Josep ofereix una primera consulta al treballador o treballadora, sigui quina sigui la seva situació laboral o modalitat contractual, per conèixer els drets que l’assisteixen, també en cas d’estar afectat per un ERTO o un ERO.

Aquest recurs també permet un primer assessorament als empresaris per acollir-se a fòrmules que els permetin parar o reduir la seva activitat garantint els drets i deures de tots els afectats i buscant l’alternativa millor a l’acomiadament.

És important que en les consultes es facin constar les dades de contacte amb un número de telèfon per tal que en cas necessari l’especialista legal pugui ampliar la informació per completar la seva resposta.