L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de l’Agència de Desenvolupament Local (AODL), depenent de la regidoria d’Ocupació, incorpora avui a 15 persones desocupades per un període de sis mesos en el marc de la convocatòria del programa SOIB Reactiva 2022 promogut pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i finançat per la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals. Les places que cobriran aquestes persones corresponen a 1 auxiliar administrativa, 1 persona de neteja, i 5 operaris o operàries de serveis múltiples de la Línia 1 adreçada a persones joves desocupades majors de 16 i menors de 30 anys, i 1 oficiala i 5 operaris o operàries de serveis múltiples i 2 personal de neteja dins la Línia 2 adreçada a persones desocupades de 30 anys o més, en situació de desocupació de llarga durada.

L’alcalde de Sant Josep, Ángel Luis Guerrero, acompanyat del regidor de Treball i Formació, Eduardo Sánchez, i la directora insular del SOIB d’Eivissa i Formentera, Dolors Roig, ha donat la benvinguda a les persones participants, ha destacat la feina que es fa des de l’Agència de Desenvolupament Local «per ajustar les accions de formació i ocupació laboral als jaciments de feina que tenim al municipi, amb programes que ajuden a la nostra ciutadania, especialment aquelles persones que tenen menys possibilitats, a aconseguir un perfil professional que els farà estar millor preparats preparades pel futur, com és el cas de les 82 persones  que han passat enguany per algun dels programes promoguts des de l’agència», ha dit. El regidor de Treball i Formació, Eduardo Sánchez ha afegit que els programes proporcionen en gairebé tots els casos  «una experiència laboral que els resultarà molt útil, com ha estat el cas de les 34  persones que ja han completat el seu pas per algun d’aquests programes durant l’any i com segur que ho serà pels 48  que participen en alguna d’aquestes iniciatives actualment».

Totes aquestes actuacions estan incloses en el Pla Estratègic d’Ocupació Local de Sant Josep elaborat per les agents d’ocupació i desenvolupament local i orientat a les persones residents que està en el seu segon any d’execució. El pla té, entre les seves missions, la d’alinear l’oferta formativa amb les necessitats del territori, fomentar l’ocupació i professionalització de la població local i millorar les possibilitats de trobar feina, fent especial èmfasi en l’atenció als diferents col·lectius de difícil inserció.

Les persones interessades en participar en els programes i a la formació poden, o contactar directament amb l’Ajuntament al telèfon 971 80 07 92 o  871 03 51 61, o bé fer una sol·licitud a través de la pàgina web: www.adlsantjosep.com o el correu electrònic aodl@santjosep.org.

 

Sant Josep de sa Talaia,15 de desembre de 2022