L’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, en col·laboració amb sis empreses del sector nàutic, ha posat en marxa per tercer any consecutiu el programa de Formació Dual.

El programa de Formació Dual basat en un règim d’alternança amb l’ocupació en empreses de sectors estratègics mitjançant la convocatòria SOIB DUAL SECTORS ESTRATÈGICS, amb el cofinançament del SOIB i del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia és l’única entidad de l’illa d’Eivissa que ofereix un programa de Formació Dual en el sector nàutic.

El programa s’inicia el 15 de març amb la contractació de 10 joves desocupats menors de 30 anys més un jove que prorroga el contracte del programa de l’any anterior, els participants obtindran el certificat de professionalitat en TMVU0110 Operacions auxiliars de manteniment d’operacions auxiliars de manteniment de sistemes i equips d’embarcacions esportives i d’esbarjo, més una formació complementària en neteja d’embarcacions, i sensibilització en igualtat d’oportunitats.

El programa té una durada de 10 mesos i compta amb 400 hores de formació on els alumnes-treballadors aprendran a desenvolupar treballs auxiliars de manteniment de sistemes i equips en embarcacions. Com a novetat cal destacar que aquest any el programa comptarà amb la participació per primera vegada d’una dona.

Les empreses participants en el projecte 2018-2019 són: VARADEROS Y CONSTRUCCIONES NAVALES IBICENCAS – NÁUTICA VIAMAR – IBIZA NÁUTICA S.C.  – MOTONÁUTICA IBIZA – NÁUTICA CASTAVI – MARINA MARBELLA IBIZA