Finalitza el programa SOIB Visibles 2018 gestionat per l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Sant Josep

El programa SOIB Visibles 2018 anomenat Sant Josep Actiu finalitza havent donat l’oportunitat de treballar a la corporació local a 6 operaris de serveis múltiples i 4 ordenances en els dos períodes en què s’ha desenvolupat el programa.

Els contractes han estat de 6 mesos de durada dels quals s’han beneficiat 10 persones aturades de llarga durada majors de 35 anys residents del municipi, en concret 4 dones i 6 homes. Aquest programa es finança amb fons del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social amb 79.717,60 euros pels dos períodes.

Durant el període de contractació, les persones participants del programa han portat a terme 2 obres d’interès social en espais públics, millorant les seves instal·lacions i l’atenció al públic, a més han rebut orientació laboral per part del SOIB i part d’ells han realitzat el curs de carretó elevador amb l’objectiu de millorar les seves oportunitats de inserció. Cal destacar que un dels participants del programa s’ha incorporat a una empresa privada amb un contracte estable on han valorat molt positivament el pas pel programa i aquesta formació rebuda.

La primera obra s’ha basat en el manteniment general en matèria de neteja viària, obres de pintura, electricitat, neteja de zones municipals com instal·lacions esportives, parcs i jardins, centres culturals mentre que la segona obra ha estat destinada a reforçar l’atenció telefònica i presencial, el tractament de documents, arxiu i digitalització.