L’Ajuntament de Sant Josep estudiarà la petició del sector turístic d’avançar l’entrada en funcionament dels serveis de platges al mes d’abril, entre altres propostes recollides en la Mesa de Turisme celebrada avui

l’Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia s’ha compromès a estudiar la petició feta pel sector turístic per tal que s’avancin, de cara a la propera temporada turística, l’entrada en funcionament dels distints serveis a les platges del municipi. Els empresaris han fet arribar aquesta proposta en el marc de la celebració aquest matí de la Mesa de Turisme de Sant Josep, a la que han assistit una amplia representació dels agents socials del municipi i l’illa d’Eivissa i que ha estat presidida per l’alcalde, Josep Marí Ribas, junt amb el regidor de Turisme, Vicent Roselló.

A la Mesa han assistit representants de la patronal hotelera, Foment del Turisme, Pimeef, l’Associació de Locals d’Oci, l’Associació d’Empresaris de Platja d’en Bossa, sindicats i diversos partits polítics representats a la Corporació. La trobada ha començat amb un balanç de la passada campanya turística, que ha estat unànimement valorada com similar a la de 2018, després d’una temporada excepcional com la que marcaren els resultats de 2017.

Val a dir que els representants empresarials han valorat també de forma positiva l’actuació municipal front a les diverses problemàtiques amb que es troben cada temporada, com la neteja i la retirada de posidònia de les platges durant la campanya d’estiu. A més, s’ha constatat una coincidència d’objectius entre agents econòmics i els representants públics en qüestions com l’encaix de l’oferta d’oci en el marc de les ordenances que busquen la bona convivència del turisme amb els residents. També s’ha vist una evolució favorable en qüestions que havien estat problemàtiques altres anys com el nombre de denúncies per remors en establiments, que han davallat aquest estiu.

Pel que fa al següent punt de l’ordre del dia, els projectes municipals a les àrees turístiques de Sant Josep, s’ha informat de que abans del proper estiu ja es podrà gaudir del nou auditori des Caló de s’Oli. També s’esperen avenços importants en la tramitació de la reforma de la Badia de Portmany que es promou junt amb Sant Antoni. Igualment, s’ha anunciat que aviat es podrà presentar una planificació detallada de la actuació prevista al carrer de la Murtra, anomenat avinguda de Pedro Matutes en el tram que pertany a Vila, on s’invertiran 1,6 milions d’euros aprovats pel Govern central per a compensar la fallida de Thomas Cook. Aquesta àrea de Platja d’en Bossa rebrà també una altra inversió projectada conjuntament amb la capital insular, com és la reforma del carrer Alzines, que es finançarà amb fons del Programa Edussi atorgat a la ciutat. A més, Sant Josep ha previst invertir 1 milió d’euros en la millora i renovació d’infraestructures a través dels Plans Insulars d’Obres i Serveis (PIOS).

A més, després de constatar el bon funcionament aquest estiu del sistema de renovació de les aigües de Cala Vedella, s’ha considerat que també cal abordar una ampliació del sistema de bombeig de Cala Tarida per solucionar la proliferació de microalgues a les seves aigües.

Reunió de la Mesa de Turisme 19 novembre 2019