L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia recupera, demà dissabte 13 de juny, el Mercat Artesanal i Ecològic de Sant Josep, un esdeveniment on cada dissabte es poden trobar tant productes del camp eivissenc i manufactures tradicionals junt amb creacions d’artesans locals. La regidora de Comerç, Pilar Ribas, recorda que aquesta és una de les mesures que demandava el sector, interessant en participar en una trobada molt orientada a la promoció del sector primari josepí i la creació artesanal. El mercat ha esdevingut «una eina que s’ha demostrat molt útil per a donar a conèixer la seva feina als potencials compradors d’una manera informal i entretinguda», senyala Ribas.

Amb aquesta represa s’ha optat per no fer de moment cap de les habituals activitats paral·leles al mercat «per tal d’evitar una excessiva concentració de persones, que podran transitar entre les parades però hem de fer els possibles perquè no s’acumulin en un mateix punt».

L’objectiu és donar fluïdesa al pas de persones durant aquestes primeres edicions de la trobada setmanal amb el producte local per tal de donar suport a l’activitat comercial mantenint alhora les mesures de prevenció vigents. Per això, augmenta la superfície del mercat per tal d’incrementar la separació entre les parades i mantenir les distàncies necessàries. A més, es reforça la neteja amb un operari més que s’ocuparà de vetllar per la correcta higiene de tot l’espai.

Les actuacions musicals, tallers i exhibicions queden així per a més endavant, en un mercat que arranca ara però que se seguirà oferint cada dissabte fins a finals del mes d’octubre. La idea també és la de conscienciar el públic general de la necessitat d’incorporar producte local al seu senalló de la compra per avançar cap a un consum més responsable i sostenible, a més de contribuir al manteniment d’un sector estratègic, com hem vist en les fases més complicades del confinament».