L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia anuncia a la Mesa de Turisme del municipi la bonificació de l’IBI I l’IAE de cara al proper exercici per ajudar a les empreses després dels mals resultats de la temporada d’enguany

L’Ajuntament de Sant Josep ha anunciat una bonificació de l’Impost de Bens Immobles (IBI) i l’Impost sobre l’Activitat Economica (IAE) de cara al proper exercici pressupostari, una mesura que s’aprovarà al proper plenari municipal. Aquest anunci s’ha fet al marc de la Mesa de Turisme, on participen els agents econòmics i socials de Sant Josep, en la sessió celebrada aquest migdia. En aquesta trobada, presidida per l’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, i en la que han estat presents també els regidors de Turisme, Vicent Roselló, i Contractació, Pilar Ribas, s’ha recordat que les bonificacions anunciades formen part del Pla de Mesures de Suport a l’Activitat Econòmica per compensar les pèrdues ocasionades per la COVID-19 aprovat amb el consens de totes les forces polítiques del Consistori.

La Mesa de Turisme ha fet balanç de la temporada d’enguany que la majoria dels assistents han valorat de forma molt negativa i han coincidit a assenyalar la incertesa que marca la situació actual als mercats emissors.

Els representants dels agents econòmics i socials han rebut de forma més positiva el repàs a les inversions que promou l’Ajuntament a les principals zones turístiques de Sant Josep, amb les que es busca ajudar a mantenir l’activitat econòmica al territori i alhora seguir millorant la destinació. També s’ha destacat l’esforç de l’Ajuntament en la reducció dels imposts i taxes municipals per tal de reduir la pressió fiscal sobre els negocis del municipi durant la pandèmia.

«L’Ajuntament ja ha assumit un important compromís econòmic rebaixant el canon de platges, la taxa de recollida de residus o la d’ocupació de la via pública, entre d’altres. Tot això sumat suposarà que deixem d’ingressar entorn a 4,5 milions aquest any, el que fa que a dia d’avui tinguem una previsió de tancar l’exercici amb un dèficit d’1 milió d’euros», ha assenyalat Vicent Roselló. «I encara farem més esforços, com amb la bonificació d’IBI, que no hem d’oblidar que ja el tenim al mínim ara mateix, i l’IAE, que aniran al proper plenari i suposaran reduir els ingressos municipals de l’any que ve».

Tot i la greu crisi provocada per la pandèmia, «no podem ajornar projectes importants com són les millores previstes a Platja d’en Bossa amb la reforma del carrer Murtra i la renovació de les xarxes d’abastiment d’aquesta important artèria, o la pròxima inauguració de l’auditori des Caló de s’Oli, que serà emblemàtic per Cala de Bou junt amb la reforma que volem fer de tot el frontal marítim de la badia fins a Cala Gració, entre altres inversions que tenim en marxa. És la millor manera com podem donar suport a les empreses del nostre municipi i incentivar la creació d’ocupació mentre seguim millorant Sant Josep», ha dit l’alcalde.

Les escasses opcions que per l’any que es pugui disposar ja d’una vacuna per la COVID-19 fan que els representats empresarials vegin amb cautela els propers mesos, amb unes previsions no gaire bones tampoc per l’any vinent.

D’altra banda, la Mesa de Turisme ha valorat el funcionament de les oficines d’informació turística del municipi durant l’estiu, que han funcionat des de finals de juliol fins al passat divendres, 16 d’octubre, gestionades pel Fomento del Turismo. En aquest període han passat 531 persones per les dependències de Platja d’en Bossa, 382 per Sant Josep i 75 per Cala de Bou.

També s’ha parlat del calendari de feries turístiques que comença la primera setmana de novembre amb la World Travel Market del Regne Unit, que es farà virtualment. L’Ajuntament ha informat que estarà present en aquesta i les principals fèries al marge del format com es celebrin. Els participants han assenyalat la importància de que totes les institucions treballin unides per fer front a la crisi i s’han compromés a celebrar una nova Mesa de Turisme per analitzar les previsions per la propera temporada abans d’acabar enguany o a principis de 2021.