L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha formalitzat tres noves incorporacions a l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) de Sant Josep dins les accions de reforç d’aquest ens municipal. La contractació de les tres agents d’ocupació i dinamització econòmica s’ha fet amb la participació del SOIB i el finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), a través de la Conferència Sectorial.

La regidora de Formació i Ocupació, Noemí Boned, ha destacat l’experiència de les noves incorporacions a l’ADL i l’elevada capacitat professional de totes elles, «amb un perfil que és especialment adient a les necessitats del nostre municipi en el moment actual, marcat per la crisi econòmica derivada de la pandèmia».

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia va presentar a la convocatòria d’enguany dels ajuts SOIB Desenvolupament Local -programa que rep fons de la Conferència Sectorial- el disseny i execució d’un Pla Estratègic d’Ocupació Local pel municipi. Es tracta d’un projecte de tres anys de durada, pel que sol·licitava una subvenció del 80% dels costos associats a la incorporació de les tres professionals que es considera necessari per portar endavant les línies estratègiques del programa.

Aquest ajut és el màxim al que podia optar Sant Josep i és el que ha estat concedit. Així, d’un programa amb un cost de 386.331 euros en tres anys, el SOIB assumeix el compromís d’aportar-ne 243.409,86 euros, mentre que l’Ajuntament aportarà els 142.921,14 euros restants per executar el Pla d’Ocupació.

Les agents d’ocupació i desenvolupament local incorporades treballaran en la redacció i posada en marxa del pla estratègic d’ocupació per Sant Josep, amb l’objectiu principal d’implantar polítiques actives d’ocupació i el foment de l’ocupació. També impulsaran  iniciatives empresarials i d’altres que fomentin l’activitat econòmica, la creació d’ocupació, riquesa i millorin la qualitat de vida de la ciutadania i activaran les polítiques actives d’ocupació.