L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i la regidoria de Treball i Formació, a través de l’Agència de Desenvolupament Local, ha posat en marxa al municipi  una nova edició dels seus programes de millora de la ocupabilitat, dels que es beneficien 20 usuaris. D’una banda, el programa Sant Josep T’Atenem, dins el  SOIB Jove Formació i Ocupació, en que participen 10 joves de fins a 30 anys. I de l’altre, el programa Sant Josep T’Informa, dins el programa SOIB 30, orientat a persones desocupades de més de 30 anys. Tots dos programes estan finançats pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) amb la participació del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu.

L’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, i la regidora d’Educació, Noemí Boned, han donat avui la benvinguda a la Corporació a aquest nou alumnat treballador. «Estam segurs que faran molt bona feina i ens ajudaran molt mentre amplien la seva formació per millorar la seva capacitació professional», ha dit l’alcalde. Marí Ribas també ha destacat que «en el moment actual, iniciatives com aquestes ens permeten contribuir a donar una mica de seguretat i estabilitat».

«Gràcies a ells, alleugerim una mica la manca de personal que patim mentre no s’aixequin les restriccions a la nova contractació a les administracions. En acabar aquest any amb nosaltres, l’alumnat podrà acreditar una experiència laboral molt enriquidora al si de l’Administració que els valdrà en qualsevol procés de selecció de personal on participin, a més que la titulació per tota la formació que rebran», ha explicat Noemí Boned.

Durant els 12 mesos de durada del programa, els alumnes-treballadors    rebran 390 hores de formació que els permetrà obtenir el certificat de professionalitat d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals. Alhora, practicaran els coneixements que van adquirint al llarg de 930 hores de pràctica professional remunerada.

A més d’aquest certificat professional, els alumnes reben formació bàsica en anglès, amb 150 hores de classes tant pel nivell A1 i A2. També se’ls impartiran 25 hores de classes d’informàtica i internet, 20 hores de sensibilització en igualtat d’oportunitats i 15 hores en fórmules d’inserció laboral i tècniques de recerca de feina.

L’objectiu d’aquests programes és augmentar les possibilitats d’inserció dels participants i respondre a les necessitats del mercat de treball millorant les aptituds i competències professionals de l’alumnat treballador fent especial èmfasi en la formació d’operacions d’auxiliar administratiu, professió amb gran nombre de sortides professionals, i reforçat amb l’idioma d’anglès per ser un perfil professional molt més atractiu en funcions d’atenció al públic.

Aquesta és la tercera vegada que l’Ajuntament de Sant Josep desenvolupa aquests programes per a joves i persones desocupades que requereixin d’una millora dels seus perfils professionals.

El contingent del Sant Josep T’Atenem permet alhora millorar la qualitat de l’oferta dels serveis i activitats municipals i l’ajuden a agilitzar la gestió documental i reforçant l’atenció al públic als diferents departaments de l’Ajuntament. D’altra banda, les persones que participen al Sant Josep T’informa orientaran la seva feina dins la Corporació a tasques informatives i reforçaran distintes accions de conscienciació dins les àrees de Turisme, Comerç o Medi Ambient, entre altres.

Sant Josep de sa Talaia, 13 de novembre de 2020