L’Ajuntament de Sant Josep organitza unes jornades de formació específiques per a empreses locals i gestors amb la que es busca formar aquests col·lectius en la comunicació amb l’Administració i dotar-los dels coneixements necessaris per a poder participar amb èxit a les licitacions públiques. «Hem detectat que molt poques empreses locals s’animen a optar a les adjudicacions de serveis i inversions en obra pública, sovint perquè consideren que es tracta de processos complexos que no els compensen pel temps que requereix preparar la documentació i perquè, potser erròniament, creuen que la seva oferta no resultaria competitiva», explica la regidora de Comerç, Pilar Ribas. «El resultat és que de vegades ens trobem que no es presenten ofertes, o són poques, per contractes públics que consideram estratègics. Cada vegada que això passa és una oportunitat perduda, tant pels nostres empresaris com per l’acció de govern d’aquest Ajuntament».

«Amb aquesta formació els volem mostrar que resulta molt senzill el diàleg resulta amb les administracions, especialment al cas de Sant Josep que ens hi hem esforçat molt en aquesta àrea, i que poden aportar millores competitives molt substancials».

Ribas explica que en una situació de crisi com l’actual la licitació pública pot suposar una oportunitat també per les pimes i autònoms del municipi. «L’Ajuntament està molt interessat en acostar l’empresa local a la contractació pública, que alhora ens assegura que els recursos de tots acaben revertint en una millora de la nostra activitat econòmica»

Així, la formació ‘Accés a licitacions, tràmits i certificat electrònic’ es realitzarà amb preferència de manera telemàtica els propers 19 i 20 de febrer. Estarà impartida per Albert Moreno, gestor i consultor de projectes digitals amb una àmplia experiència en l’automatització de processos i digitalització global d’empreses i és especialista en presència digital.

El divendres, 19 de febrer, es dedicarà a donar a conèixer els passos necessaris del tràmit per a aplicar a una licitació en la sessió que es farà de les 11.30 a les 13.30 hores. El dissabte, 20 de febrer, els participants aprendran el que és un certificat digital i a realitzar, emetre i comprovar l’estat d’una factura digital, signar documents i comprovar signatures. Aquesta sessió es farà entre les 14  les 16 hores.

Per poder participar en aquesta formació és necessari disposar d’un ordinador amb càmera, i per tot qui no tingui els mitjans, podrà acudir (prèvia inscripció) a la sala de plens de l’Ajuntament, amb un aforament limitat.

Les inscripcions es poden fer a través del portal web de l’Agència de Desenvolupament Local de Sant Josep (https://www.adlsantjosep.com) i es pot fer arribar qualsevol consulta al correu comerc@santjosep.org.

Val a dir que a banda d’aquesta formació, l’Agència de Desenvolupament Local de Sant Josep ha preparat un ampli calendari d’accions formatives i de dinamització del comerç centrat en les innovacions tecnològiques i de proximitat en el que ja hi ha més de 16 dates programades, la primera d’elles es realitzarà el proper dijous, 25 de febrer, i correrà a càrrec de Marta Canedo, que mostrarà als participants distintes eines per promocionar el seu negoci de manera gratuïta.

Sant Josep de sa Talaia, 10 de febrer de 2021