L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de l’Agència de Desenvolupament Local, incorporarà a finals d’octubre a set persones desocupades per un període de sis  mesos gràcies a la convocatòria del programa SOIB Reactiva 2021 del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB). Les places que cobriran aquestes persones corresponen a dos auxiliars administratius/ves de la Línia 1 dirigida a joves desocupats menors de 30 anys, dos operaris o operàries de serveis múltiples dins la Línia 2 dirigida a desocupats 30 anys o més, aturats de llarga durada i tres ordenances de la Línia 3 dirigida a la resta de desocupats de 30 anys o més.

Des de l’entitat també s’informa que durant aquest proper trimestre es posaran en marxa dos programes mixtos de formació i ocupació que donaran l’oportunitat de rebre formació i treballar alhora a 10 persones desocupades menors de 30 anys i 10 persones desocupades majors de 30 anys a través dels programes mixts SOIB OCUPACIÓ I FORMACIÓ finançats amb fons de Conferència Sectorial i que pot estar cofinançada pel Fons Social Europeu, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020.

El programa mixt relacionat amb la Línia 1 dirigida a persones joves desocupades majors de 16 anys i menors de 30 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil formarà als participants en activitats auxiliars a vivers, jardins i centre de jardineria, a més de formar-se en anglès (nivell A1) i sensibilització sobre la igualtat d’oportunitats. A més, els participants obtindran el carnet d’aplicador i manipulador de productes fitosanitaris de nivell bàsic.

En quant a la Línia 2, orientada a persones desocupades de 30 anys o més, es formaran en el camp de la neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals, a més de la formació especifica en sensibilització en la igualtat d’oportunitats i coneixements d’anglès (nivell A1), rebran coneixements de neteja d’embarcacions esportives i d’esbarjo.

A més a més, el mes de novembre s’iniciarà la formació en la convocatòria SOIB Formació no CP,  adreçada a treballadors preferentment desocupats anomenada Eines web 2.0 aplicades a la gestió i comercialització d’empreses amb un màxim de 15 alumnes.

Totes aquestes actuacions estan incloses al PLA ESTRATÈGIC D’OCUPACIÓ LOCAL DE SANT JOSEP DE SA TALAIA orientat als residents i que persegueix l’objectiu entre d’altres d’alinear l’oferta formativa amb les necessitats del territori, fomentar l’ocupació i professionalització dels habitants residents, i millorar les possibilitats de trobar feina fent especial èmfasi en els diferents col·lectius de difícil inserció.

Les persones interessades en participar en els programes i a la formació poden, o contactar directament amb l’Ajuntament al telèfon 971 80 07 92871 03 51 61, o bé fer una sol·licitud a través de la pàgina web: www.adlsantjosep.com o el correu electrònic aodl@santjosep.org