L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de l’Agència de Desenvolupament Local de la regidoria de Treball i Formació, posa en marxa el programa Jardins de sa Talaia a través de la convocatòria de subvencions SOIB JOVE Formació i Ocupació per a 2020 del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) finançada amb la participació del SEPE i cofinançat pel FSE a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020.

Aquest programa de nou mesos de durada permetrà la contractació de 10 persones joves desocupades d’entre 16 anys i 30 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil que al llarg d’aquest període, es formaran especialment per rebre el certificat professional d’activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria a més d’obtenir el carnet d’aplicador i manipulador de productes fitosanitaris nivell bàsic. També rebran hores de formació en anglès, en sensibilització en la igualtat d’oportunitats i inserció laboral i  tècniques de recerca d’ocupació.

El regidor de Treball i Formació, Eduardo Sánchez, acompanyat de la directora insular del SOIB d’Eivissa i Formentera, Dolors Roig, ha donat la benvinguda als participants i els ha desitjat «una estada profitosa en aquest programa que us prepararà per poder treballar en un sector que no està afectat per l’estacionalitat econòmica, que és una de les prioritats alhora d’ajudar-vos a buscar un futur professional, i esperam que acabeu aquest programa sent uns bons jardiners i jardineres».

Aquesta actuació s’inclou al Pla Estratègic d’Ocupació Local de Sant Josep de sa Talaia, que persegueix l’objectiu, entre d’altres, d’alinear les necessitats formatives amb la demanda de treballadors especialitzats que requereixen les empreses del nostre territori com els vivers i centres de jardineria. D’aquesta manera es fomenta la professionalització dels demandants de feina i millora les possibilitats de trobar una ocupació, amb especial èmfasi en els diferents col·lectius de difícil inserció.

Tota la informació dels programes de formació i ocupació que realitza l’Ajuntament de Sant Josep es pot trobar al web de l’Agència de Desenvolupament Local, www.adlsantjosep.com, o bé cridant al telèfon 971 80 07 92 o al correu electrònic aodl@santjosep.org.

Sant Josep de sa Talaia, 9 de desembre de 2021