L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha merescut el certificat de qualitat conforme a la Norma UNE-EN ISO 9001:2015 que atorga AENOR, per a la prestació dels serveis d’informació turística del municipi, un dels quals rep major afluència de visitants de l’illa balear. Es tracta de la primera entitat de les illes Balears a tenir el certificat de la norma ISO 9001, el model que permet garantir la qualitat dels serveis prestats i demostrar la capacitat de l’entitat que el rep per a complir amb les necessitats dels seus usuaris, en aquest cas en matèria turística.

La certificació ISO 9001 demostra el compromís de l’Ajuntament de Sant Josep de continuar millorant la qualitat dels seus serveis turístics i posa de manifest l’objectiu de la institució de treballar per a aconseguir la màxima satisfacció de l’usuari.

El certificat de qualitat de AENOR està basat en la norma internacional ISO 9001, l’eina de gestió de la qualitat més estesa en el món, i acredita que l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia compleix amb els requisits establerts i que ha implantat un sistema de gestió que aposta per l’eficàcia, qualitat i millora contínua com a camí adequat per a aconseguir l’excel·lència en el servei a l’usuari.

”El sistema de gestió de qualitat de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia es basa en la satisfacció de l’usuari com a element central i vertebrador de tot el procés de millora contínua de la institució. Des del principi es va buscar que els processos de servei i de suport establerts en el sistema de gestió de qualitat del municipi donessin com a resultat una garantia de servei a l’usuari i una millora en les solucions aportades”, afirma Eduardo Sánchez, regidor de Turisme de Sant Josep de sa Talaia.

AENOR és una entitat de serveis professionals que identifica i ajuda a corregir les bretxes de competitivitat de les empreses, sectors i del teixit econòmic mitjançant la generació de confiança.

Líder en matèria de certificació a Espanya, AENOR desenvolupa operacions en 90 països en les activitats de certificació, verificació, validació, inspecció, anàlisi, formació i serveis d’informació. Només a Espanya compta amb una xarxa de 20 seus.

En l’actualitat, més de 80.000 centres de treball tenen algun dels certificats de AENOR en camps com la gestió de la qualitat, sostenibilitat, seguretat i salut en el treball o digitalització.

Cada dia són més les empreses del sector turístic que intenten aconseguir la certificació com a eina de competitivitat i de millora. La certificació és una important ajuda, ja que és una posada a punt per a propiciar una agradable vivència al visitant i així aconseguir que repeteixi i recomani el destí.