El Ministeri de Ciència i Innovació convoca l’edició 2022 dels Premis Nacionals d’Innovació i Disseny.

Aquests guardons distingeixen aquelles persones i entitats que han fet de la innovació un element indispensable en el desenvolupament de la seva estratègia professional i del creixement empresarial. Així mateix, reconeixen els professionals i les empreses que han contribuït significativament a l’increment del prestigi del disseny espanyol i a les entitats que, incorporant-lo a la seva estratègia empresarial, han demostrat que el disseny és una palanca d’innovació i competitivitat potent.

Els premis consten de sis modalitats:

  • Premi Nacional d’Innovació en la modalitat ‘Trajectòria Innovadora’, dirigit a professionals amb una trajectòria d’almenys deu anys en què la innovació ha estat una de les característiques rellevants.
  • Premi Nacional d’Innovació en la modalitat Gran Empresa, dirigit a grans empreses amb una activitat innovadora d’almenys deu anys.
  • Premi Nacional d’Innovació en la modalitat Petita i Mitjana Empresa, dirigit a petites i mitjanes empreses amb una demostrada activitat innovadora d’almenys cinc anys.
  • Premi Nacional de Disseny en la modalitat ‘Professionals’, dirigit a professionals del disseny (persones físiques o equips de professionals) amb una trajectòria d’almenys deu anys de reconegut prestigi al sector.
  • Premi Nacional de Disseny en la modalitat Empreses, dirigit a empreses consolidades que hagin incorporat el disseny a la seva estratègia empresarial durant almenys deu anys.
  • Premi Nacional de Disseny en la modalitat Joves Dissenyadors, dirigit a aquells creadors, amb una edat que no sobrepassi els trenta-cinc anys el dia de la presentació de la candidatura, i amb una trajectòria professional inferior a deu anys.

Aquests guardons tenen un caràcter estrictament honorífic excepte en tres modalitats, en què s’ha incrementat significativament la dotació econòmica respecte a edicions anteriors: el Premi Nacional d’Innovació en la modalitat Petita i Mitjana Empresa, 50.000 euros; el Premi Nacional de Disseny en la modalitat Professionals, 50.000 euros; i el Premi Nacional de Disseny en la modalitat de Joves Dissenyadors disposarà d’una dotació econòmica de 30.000 euros.

El termini de presentació de candidatures romandrà obert fins al proper 7 de juliol a les 15:00.

Enllaç a la informació