Oberta la convocatòria del programa Activa Startups, que ofereix fins a 40.000€ per millorar la innovació de les pimes balears.

La Secretaria General d’Indústria i de la Pime, a través de la Fundación EOI i en col·laboració amb l’IDI, obre el termini de sol·licitud de la primera convocatòria d’ajuts relativa al programa Activa Startups a les Illes Balears, el qual ofereix a les pimes balears fins a 40.000 euros per millorar la seva innovació a través de la iniciativa Activa Startups, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Activa Startups, pertanyent a la família de programes Activa, és una iniciativa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme en el desenvolupament de l’Estratègia Nacional d’Indústria Connectada 4.0, la qual té entre els seus objectius l’impuls de la transformació digital de la indústria espanyola, per augmentar el seu potencial de creixement i desenvolupar al seu torn l’oferta local de solucions digitals.

L’objectiu d’aquest programa és el desenvolupament de projectes de col·laboració entre pimes i empreses emergents (startups) per impulsar el seu creixement empresarial. Els ajuts, en forma de subvenció, permetran a les empreses fer front als costos derivats del procés d’innovació. En concret, l’import màxim establert per cada pime beneficiària és de 40.000 euros.

La convocatòria d’Activa Startups està destinada a empreses de les Illes Balears de tots els sectors, exceptuant agricultura, ramaderia, silvicultura, pesca i construcció. Està dotada amb un pressupost de 600.000 euros i pretén treballar amb reptes d’innovació d’almenys 15 pimes en aquesta primera convocatòria.

Les actuacions susceptibles de finançament són projectes d’innovació en matèria de transformació digital, desenvolupament i incorporació de tecnologies emergents, transformació cap a una economia baixa en carboni o incorporació de l’economia circular en el model de negoci de la pime.

La Fundación Escuela de Organización Industrial (EOI), adscrita a la Secretaria General d’Indústria i de la Pime, és l’encarregada de gestionar la inversió prevista per a les convocatòries Activa Startups, que ascendeix a 44 milions d’euros procedents del fons del mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència, i té l’objectiu de recolzar 1.100 pimes abans de finals de 2023.

Aquest programa d’ajuts va ser presentat el passat 13 de juny a l’ecosistema empresarial i emprenedor de les Illes Balears, i va comptar amb la presència de representants d’ambdues administracions.

Les sol·licituds es poden presentar a través de la seu electrònica de la Fundación EOI, i el termini de sol·licitud dels ajudes romandrà obert durant un mes des de la publicació de la convocatòria en el BOE.

Aquesta convocatòria d’ajuts està contemplada dins del Programa de Capacitats per al Creixement de la Pime del Component 13 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que té una dotació global de 101 milions d’euros fins a desembre de 2023. Aquesta iniciativa també s’emmarca a «España Nación Emprendedora», visió a llarg termini impulsada pel Govern estatal per convertir Espanya en un país de referència en emprenedoria innovadora l’any 2030.

Per a més informació