Després de la pandèmia, el teixit productiu i comercial del municipi es planteja nous reptes que contribueixin a projectar el comerç en el municipi i els seus diferents nuclis. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sant Josep, a través de l’Agència de Desenvolupament Local, organitza la primera jornada per tractar l’estat actual del comerç balear i els reptes futurs el proper dimecres 23 de novembre de 2022 en el Centre de Cultura Can Jeroni i per reproducció en continu per la plataforma YouTube.

Una jornada amb una mirada de futur que pretén impulsar debat, reflexió i propostes transversals de l’activitat comercial i econòmica dels municipis. Amb el nom “Agenda de Comerç Balear”, aquesta trobada vol ser un espai de referència per impulsar noves polítiques públiques de comerç a les illes.

PROGRAMA

09.00 a 09.30
Acreditacions

09.30 a 09.45
Presentació de les Jornades sobre el comerç i l’activitat econòmica a Sant Josep de Sa Talaia a càrrec de l’alcalde, del Sr. Ángel Luis Guerrero

09.45 a 10.00
Breu situació del sector

A càrrec de l’expert en comerç, Oriol Cesena, aquesta primera ponència exposarà l’estat de situació i els principals reptes del sector. La proximitat, el consumidor, la tecnologia i l’espai urbà, seran conceptes objecte d’aquest primer punt de contacte amb el sector així com de la realitat que el defineix.

Ponent:
Oriol Cesena, Director de la consultora en comerç FOCALIZZA.
10.30 a 11.30

Taula 1. Tecnologies, innovació i competitivitat en l’economia local

La tecnologia i les eines digitals han de contribuir a promoure una major competitivitat de l’activitat econòmica i comercial. Els projectes de territori que incorporen les tecnologies contribuiran a millorar la resiliència dels territoris i promouran una millora de l’economia productiva.

Aquesta primera taula, i de la mà de responsables polítics del territori, vol aprofundir en la reflexió sobre com la tecnologia ens ha d’ajudar a assolir aquests objectius.

Miquel Company, conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

Àngel Remacha, director de promoció econòmica a l’Ajuntament de Mataró

Sr. Maurici Jimenez, alcalde de Platja d’Aro.

Modera:  Oriol Cesena, director de la consultora en comerç, FOCALIZZA.

11.30 a 12.00
Cafè – descans

12.00 a 13.00

Taula 2. Nous models de gestió publico privada en el món del comerç

Un   dels   àmbits   més   importants   dins   el   desenvolupament   comercial   i econòmic és la col·laboració publico privada amb el sector.

En els darrers anys territoris com Catalunya o les mateixes Illes Balears estan impulsant programes de foment d’aquesta col·laboració.

Per   aquest   motiu,   aquesta   segona   taula   pretén   tractar   els principals  aspectes   vinculats   a   les   polítiques   d’impuls   del   treball col·laboratiu entre sector públic i privat.

Pròsper Puig, Federació Catalana de Carnissers i Cansalader.

Miquel Piñol, director General de comerç de les Illes Balears.

Alfons Bartí, gerent de la Fundació Barcelona Comerç.

Modera:  Josep Xurigué, consultor en mercats i comerç.

13.00 a 14.00

Taula 3. Polítiques públiques per l’impuls del comerç

El comerç és un sector amb una mirada estratègica molt important. Les polítiques públiques orientades a enfortir el sector són indispensables per construir espais urbans més vibrants, vius i competitius.

Aquesta tercera i darrera ponència presentarà punts de vista de diferents territoris i municipis, tots ells insulars, que de la ma dels seus responsables polítics exposaran com comerç i turisme han de conviure per construir nous espais urbans.

Pilar Ribas, tinent d’alcaldia i acció econòmica, Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia.

Ana Juan, presidenta i consellera de comerç, emprenedoria i igualtat.

Maria Fajarnés,  consellera de Promoció Econòmica i Empresarial, i Cooperació Municipal del Consell Insular d’Eivissa.

Modera:  Mariona Tomàs, directora gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears.

23 de novembre de 2022 en el Centre de Cultura Can Jeroni i per streaming per la plataforma YouTube

Inscriu-te a la jornada de comerç de Sant Josep. Un espai en el qual debatrem sobre les inquietuds, els reptes i les mesures de futur del sector.

Formulari d’inscripció