L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de l’Agència de Desenvolupament Local de la Regidoria de Treball i Formació, posa en marxa els programes mixts SOIB Jove Formació i Ocupació T’atenem Sant Josep IV i el SOIB 30 Formació i Ocupació Jardins de sa Talaia II a través de la convocatòria de subvencions SOIB Formació i Ocupació per a 2022 del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) finançada amb fons de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals i que pot ser cofinançada per la Unió Europea, a través de l’FSE+ per al període 2021-2027.

L’alcalde, Ángel Luis Guerrero, ha donat avui la benvinguda als nous treballadors i treballadores de l’Ajuntament i els ha desitjat «una estada molt profitosa. Confiem que obtindreu una bona preparació per fer front a nous reptes i per adquirir una experiència laboral que us serà molt útil en el futur. Estem contents perquè gràcies a vosaltres també podrem arribar a moltes de les necessitats que tenim a un municipi amb un territori molt extens i amb una elevada demanda de serveis que podrem atendre millor amb la vostra ajuda». Guerrero ha estat acompanyat del regidor de Treball i Formació, Eduardo Sánchez, i la directora insular del SOIB d’Eivissa i Formentera, Dolors Roig.

Aquests programes de sis mesos de durada permetran la contractació de 20 persones de les quals 10 són joves desocupats d’entre 16 anys i 30 anys inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil que portaran a terme tasques d’auxiliar administratiu a la corporació a la vegada que es formaran per rebre el certificat professional d’operacions auxiliars de serveis administratius i generals.

Quant als participants majors de 30 anys, es tracta de 10 persones desocupades que treballaran com a peons de jardineria a la vegada que es formen en activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria a més de rebre formació en sensibilització en la igualtat d’oportunitats i inserció laboral i tècniques de recerca d’ocupació.

Els programes mixts de formació tenen una dotació per aquestes dues convocatòries de 288.610 € dels quals el SOIB aporta el 79% (228.000 euros) i l’Ajuntament de Sant Josep el 21% restant, 60.610 euros.

Aquesta actuació s’inclou en el Pla estratègic d’ocupació local de Sant Josep de sa Talaia, que s’aplica per segon any al municipi i persegueix l’objectiu, entre d’altres, d’alinear les necessitats formatives amb la demanda de treballadors especialitzats que requereixen les empreses del nostre territori, com els vivers i centres de jardineria. D’aquesta manera es fomenta la professionalització dels demandants de feina i millora les possibilitats de trobar una ocupació, amb  especial èmfasi en els diferents col·lectius de difícil inserció.

Tota la informació dels programes de formació i ocupació que realitza l’Ajuntament de Sant Josep es pot trobar al web de l’Agència de Desenvolupament Local, www.adlsantjosep.com, o bé cridant al telèfon 971 80 07 92 o al correu electrònic aodl@santjosep.org.

Sant Josep de sa Talaia, 25 de novembre de 2022