Finalitza amb molt d’èxit el Programa SOIB JOVE T’Atenem Sant Josep, per aquesta raó l’Alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, juntament amb la regidora de Formació, Paquita Ribas, han lliurat els diplomes a l’alumnat-treballador del programa mixt SOIB JOVE FORMACIÓ I OCUPACIÓ T’Atenem Sant Josep, que va posar en marxa l’Ajuntament Sant Josep i que ha estat finançat pel SOIB amb la participació del SEPE i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE).

Aquest programa de garantia juvenil, dirigit a persones desocupades entre 16 i 30 anys, ha tingut una durada 12 mesos i ha donat la oportunitat a 10 joves de formar-se per obtenir el certificat de professionalitat en Operacions auxiliars de serveis administratius i generals.

L’alumnat treballador ha seguit un itinerari que ha combinat la formació teòrica amb experiència professional realitzat tasques d’auxiliars administratius a diferents departaments de l’Ajuntament de Sant Josep.

El certificat ha constat de 390 hores de formació repartides en tres mòduls formatius: MF0969_1 tasques administratives bàsiques d’oficina, MF0970_1 Operacions bàsiques de comunicació i MF0971_1 Reproducció i arxiu. La formació s’ha amb 300 hores de formació en anglès i 15 hores de formació en inserció laboral i tècniques de recerca de feina. Les persones participants han realitzat així mateix 950 hores de treball efectiu remunerat com auxiliars administratius a l’Ajuntament.

Els 10 participants han superat amb èxit la seva formació, tots han obtingut el certificat complet excepte dos joves que en incorporar-se una mica més tard obtenen el certificat parcial. Durant el programa a més han pogut portat a terme una iniciativa pròpia. Es tracta de la creació d’unes agendes per a l’any 2019 realitzada integrament per l’alumnat treballador amb l’ajuda de l’equip tècnic on han pogut posar en pràctica les competències adquirides al llarg de la formació. Aquesta iniciativa sorgeix de la il·lusió dels participants de donar a conèixer el programa en el qual han participat, relatar les seves experiències i animar a joves que es trobin en la mateixa situació que ells a participar en noves convocatòries.

L’objectiu del programa perseguia millorar les aptituds i les competències professionals de les persones participants, tot obrint el ventall de possibilitats per a una futura inserció al mercat laboral una vegada finalitzat el programa.

L’Alcalde i la regidora han destacat la feina realitzada i la gran integració amb el personal de l’Ajuntament, amb el que han estat treballant durant aquest any. “Han anat passat per diferents departaments, des del registre d’entrada a les biblioteques, passant per Policia Local, intervenció, urbanisme… Ha estat una gran experiència, tant per l’Ajuntament com pels participants. Ha estat una oportunitat per ells de fer un treball real i tenir l’assessorament i la formació i per naltros un petit gran recolzament amb tasques administratives” ha expressat Marí Ribas.