L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia presenta la Fira de la Sal, que se celebra del 25 al 27 d’octubre i aposta en la seva quarta edició per les activitats de participació i la reivindicació del patrimoni etnològic i natural de ses Salines d’Eivissa

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha presentat aquest matí la IV Fira de la Sal, que se celebra del 25 al 27 d’octubre, una trobada que té per objectiu “posar en valor la tradició salinera i les nostres cultures i fer poble amb uns dies de celebració a la que esperam rebre a gent de tot el municipi i de la resta de la nostra illa”, en paraules del regidor de Turisme, Vicent Roselló, que ha estat acompanyat per la consellera insular  de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramon, i Vicent Forteza, tècnic del Parc Natural de ses Salines, institucions que també participen en la programació que comença el proper divendres.

Roselló ha recordat que aquests tres dies són una reivindicació del patrimoni cultural i etnogràfic vinculat a l’activitat salinera, però també busquen “posar en valor el nostre patrimoni natural”, amb diferents accions per donar a conèixer la rica biodiversitat de l’àmbit saliner.

El regidor ha destacat el primer dia com el més orientat als infants i famílies, per participar en els tallers previstos a Sant Jordi o convertir-se en aprenents de saliners. El dissabte s’ha programat com un dia de festa, la jornada més oberta a la participació amb esdeveniments com el 1er Concurs Gastronòmic Popular, la cercavila acrobàtica que desfilarà per Sant Jordi o la degustació popular d’un plat tan característic com els ossos amb col.

El diumenge començarà amb l’encesa del fogueró, emblemàtica d’aquesta festa, en un dia en que es podrà gaudir d’espectacles com la visita teatralitzada a sa Torre de sa Sal Rossa o descobrir bens patrimonials com el Pou des Carbó a través d’iniciatives com la primera Ruta de Marxa Nòrdica per l’interior del Parc Natural.

Per la seva banda, la consellera insular ha destacat la col·laboració continuada que manté la institució. “Estarem sempre al costat d’activitats com aquesta a Sant Jordi per donar valor al patrimoni cultural i fer conèixer la importància de ses Salines”, ha comentat, amb la recuperació de ritus en desús com el de la salpassa, la benedicció de la sal, tot plegat per un programa “amb tres dies molt complets”

A més d’una exposició del ‘Bosc Mediterrani’, amb imatges de Joan Costa, des del Parc Natural es disposaran meses informatives per donar a conèixer el procés químic pel que es forma la sal, els seus usos al llarg de la història o la riquesa natural dels estanys saliners. Durant la fira, com als últims anys, es podrà visitar el centre d’interpretació de ses Salines, com ha recordat Vicent Forteza.

Descarrega el programa de la IV Fira de la Sal