L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha celebrat aquest matí la primera Mesa de Turisme de l’any, a la que han assistit de manera telemàtica els representants dels agents econòmics i socials, i que ha servit per analitzar la possible marxa de la propera campanya turística. En aquest sentit «tots els presents hem compartit la situació d’incertesa que patim actualment i que complica poder fer cap previsió, ni tant sols a pocs mesos vista», segons ha explicat el nou regidor de Turisme, Eduardo Sánchez, present junt amb l’alcalde, Angel Luis Guerrero, i el regidor d’Economia, Vicent Roselló.

En aquest sentit, «hem acordat, a petició dels representants dels sectors econòmics, convocar una nova mesa de turisme d’aquí dos mesos per mirar de recopilar la informació que de la què disposem després de les accions promocionals previstes i dels contactes que es puguin mantenir fins llavors amb els distints operadors», ha assenyalat Sánchez.

Tot i la manca de dades que permetin fer cap previsió, Els representats turístics han coincidit a destacar la necessitat d’establir els mecanismes per poder compatibilitzar la seguretat sanitària amb l’activitat turística. Així, s’han reclamat per part dels agents econòmics i socials mesures com la implantació del passaport sanitari i el control dels passatgers a l’arribada a l’illa.

Pel que fa a l’Ajuntament, els representants dels empresaris i sindicats han demanat també als regidores que es mantinguin les mesures econòmiques implantades ja l’any passat al municipi de Sant Josep, en el marc del Pla de mesures econòmiques per fer front a la COVID-19 Sant Josep Actua, com són l’ajornament del pagament de tributs i la gratuïtat de la taxa d’ocupació de la via pública, amb el que els negocis no hauran de pagar per les seves terrasses i es mantenen les facilitats per ampliar la seva superfície mentre no obstaculitzin el pas dels vianants.

«També ajornam el final del període voluntari de pagament d’imposts fins al mes de novembre com ja vàrem fer l’any passat i es facilitarà el seu abonament ajornat», ha dit el regidor d’Economia, Vicent Roselló.

També s’ajorna fins a finals de juny el pagament de la primera meitat del canon de platges fins al 31 de juliol, «amb el que tendrem marge per avaluar si hi podrà haver una activitat econòmica normal o si, pel contrari, ens hem de plantejar una reducció d’aquest canon com ja vàrem haver de fer l’any passat per la fallida del turisme», ha afegit Roselló.

«Pensam que en aquest moment toca afavorir l’activitat del nostre municipi per assegurar les feines i els ingressos de la nostra gent, per això miram d’ajustar-nos la fiscalitat del municipi a l’activitat que finalment hi pugui haver enguany. I per això també pensam que abans de passar cap rebut enguany s’ha d’esperar a que passin els mesos de major activitat econòmica», segons Sánchez.