L’Ajuntament de Sant Josep acaba d’editar una nova guia que pretén esdevenir un material de consulta pels comerciants del municipi en el camí cap a la digitalització dels seus negocis. La nova ‘Guia per a la comunicació digital del comerç de Sant Josep de sa Talaia’ ha estat elaborada per la consultora Focalizza a través de l’Agència de Desenvolupament Local de Sant Josep i conté les claus tant de les eines a disposició del petit comerç com les millors estratègies per aplicar en el camí cap a la digitalització, a més d’un capítol final per un qüestionari en el que cada negoci pot autoauditar-se per establir els seus punts forts i febles a l’hora d’abordar aquest procès d’adaptació a les tecnologies de la informació.

«Les tecnologies de la informació són una oportunitat per superar les barreres físiques i arribar a un públic molt més ample. Ho hem vist tot aquest últim any, en que molts negocis s’han vist obligats a incorporar eines com la missatgeria per mantenir el tracte amb els seus clients i molts han descobert que és la forma de fer arribar els seus aparadors molt més enllà de la seva barriada o població», explica la tinent d’alcalde de Comerç, Pilar Ribas. «Ara és el moment de seguir apostant per aquesta via i a la guia pensam que tothom hi trobarà tot el que s’ha de considerar per esdevenir un cas d’èxit», ha afegit.

La guia s’estructura en quatre parts:

La primera és una presentació sobre la vigència dels valors tradicionals del comerç local, com la proximitat i el tracte directe, a més del seu paper de dinamitzador de l’activitat econòmica, i fa l’analogia per avaluar la seva vigència en un context digital.

La segona part de la guia detalla les principals eines a l’abast del comerç local, n’evalua el seu potencial y analitza críticament tant els seus costs com el seu ús més adequat en una escala que mesura el seu grau d’interès per al desenvolupament del negoci digital.

La tercera part és la més orientada a l’acció, amb les passes a prendre i les consideracions que s’han de tenir en compte en cada etapa abans d’escometre la següent. La guia facilita les eines i les preguntes per avaluar també la marxa de tot el procés.

La quarta part és la reservada a l’autoavaluació sobre la modernització tecnològica del nostre negoci.

Descarregar la guia: ‘Guia per a la comunicació digital del comerç de Sant Josep de sa Talaia’