Des de l’Agència de Desenvolupament local donem suport al departament de turisme de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, que ha presentat, en el marc de la Fira de Turisme Fitur, els grans atractius turístics que esperen als viatgers al municipi més extens d’Eivissa que, a més, és la porta d’entrada, a través del seu aeroport internacional, a l’illa balear. Aquí esperen al viatger una infinitat de propostes que passen per les platges, el patrimoni, la cultura, la naturalesa, la història, l’esport, la gastronomia o la diversió.

Sant Josep de sa Talaia participa en Fitur amb la campanya ‘Submergeix-te. Tour virtual’, en la qual posa els grans tresors del municipi a disposició dels internautes a través de les noves visites virtuals, amb les quals submergir-se en alguns dels llocs més icònics de Sant Josep des de qualsevol lloc i dispositiu del món.

La web oficial de Turisme de Sant Josep, www.santjosep.net, incorpora una nova secció, a la qual també es pot accedir en 360.santjosep.net, que permet a l’usuari realitzar ‘tours’ virtuals pels grans espais naturals i culturals d’aquest fascinant territori, que compta amb 84 quilòmetres de costa, 400 hectàrees de salines i la muntanya més alta de l’illa.

El regidor de Turisme de Sant Josep, Eduardo Sánchez, ha explicat que “des de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ens vam proposar acostar al visitant d’una forma segura i immersiva els llocs més emblemàtics del nostre municipi, que alhora són alguns dels més populars de l’illa d’Eivissa. Creiem que ho hem aconseguit, proporcionant una eina molt eficaç per a submergir-se a la nostra illa i gaudir-la des de qualsevol lloc del planeta”.

Les grans possibilitats que ofereixen les noves tecnologies han permès, als qui s’han vist obligats, per la crisi sanitària, a posposar la seva visita a Eivissa, tenir accés als llocs més espectaculars de Sant Josep de sa Talaia. Per això, l’Ajuntament ha apostat des d’un principi per les noves tecnologies i les més innovadores plataformes.

En el llistat d’atractius turístics de Sant Josep de sa Talaia no podien faltar platges com les de Cala Bassa, Platges de Comte i Cala d’Hort; pobles tan bells com és Cubells, Sant Agustí des Vedrà o Sant Francesc de ses Salines; paisatges naturals com la muntanya de sa Talaia o el Puig d’en Serra, sense oblidar la península de sa Caleta, dins dels llocs declarats Patrimoni Mundial per la Unesco a Eivissa.

Les visites virtuals es poden gaudir fàcilment des de qualsevol dispositiu mòbil, tauleta, ordinador o ulleres de realitat virtual i des de qualsevol lloc. L’usuari té l’oportunitat de submergir-se en aquests enclavaments “sense parany ni cartó, per a arribar a l’illa abans fins i tot de sortir de casa”, ha explicat Sánchez. Aquests tours es poden gaudir a la web de turisme santjosep.net (des de la secció visites virtuals) o directament accedint a 360.santjosep.net.

Al llarg de 2021 s’anirà ampliant la llista dels enclavaments del municipi que es podran visitar de manera virtual. A més, totes aquestes imatges s’integraran en els serveis de Google i estaran disponibles en aplicacions tan populars com Google Maps, completant, així, la informació disponible de cada enclavament.

Una altra de les novetats que ha presentat Sant Josep de sa Talaia enguany en Fitur té a veure amb les xarxes socials: la creació d’un perfil oficial en Tik Tok i l’activació d’Instagram Reels dins del compte d’Instagram @santjosepibiza.

Els vídeos curts característics d’aquestes xarxes socials s’han convertit en tota una revolució, sobretot entre els més joves, i per això, en Santjosep.net, es publicaran de manera periòdica vídeos curts per a mostrar la bellesa natural i cultural del municipi de Sant Josep. Basta dir que en tot just dos mesos els vídeos pujats a Instagram Reels han rebut més de 100.000 visualitzacions. Una prova més de l’interès que desperten entre els viatgers els tresors turístics de Sant Josep de sa Talaia.

Tik Tok: @santjosepibiza

Instagram Reels: @santjosepibiza

Aquests nous productes complementen l’estratègia amb la qual Sant Josep vol acostar el destí als seus potencials visitants. En aquest sentit, el municipi eivissenc es presenta al mercat espanyol com un paradís molt pròxim, a menys d’una hora de vol, en el qual gaudir d’una inabastable varietat d’opcions. Des del turisme actiu i de naturalesa fins al turisme gastronòmic o cultural, troben els seus atractius “en els 154 quilòmetres quadrats del municipi més bell del Mediterrani”, com ha insistit Sánchez.

Per a donar-ho a conèixer, el regidor ha recordat als assistents a la presentació de la nova campanya ‘Submergeix-te’ que Sant Josep és un municipi “que ho té tot per a tots”, perquè té atractius per a seduir a qualsevol: una animada vida cultural, les millors platges de les illes, paisatges muntanyencs per a explorar caminant o amb bicicleta…

Per a descobrir part dels seus encants, de nou enguany es manté el programa d’experiències familiars Eivissa Family Experience, amb la possibilitat d’explorar el litoral en paddle surf, participar en animades cerques del tresor amb bicicleta per l’interior del Parc Natural de ses Salines o practicar ioga a alguna de les cales més espectaculars del municipi. Una iniciativa d’èxit que va començar fa dos anys i que en només sis mesos va comptabilitzar més d’un miler de participants.